Potýkáme se s provozními problémy a byli jsme nuceni pozastavit možnost objednávek našich produktů do odvolání. Moc se vám omlouváme a v případě dotazů nás neváhejte kontaktovat na info@super-home.cz. Děkujeme vám za podporu.

Magnetická barva - vše co potřebujete vědět

Nikdy jste o magnetické barvě neslyšeli? Nebo se jen chcete dozvědět více informací o tomto zajímavém a zároveň velmi užitečném produktu? Tak to jste tu správně, protože vám v tomto článku sdělíme všechny podstatné informace, které byste měli vědět, před tím než začnete malovat. Ve zkratce se jedná o barvu, která dokáže plnohodnotně nahradit magnetickou tabuli, respektive vaši zeď v magnetickou tabuli přeměnit.

9

Co to je magnetická barva a jak funguje?

Začněme od základů, tedy co magnetická barva je a jak vlastně funguje? Oproti běžným barvám se liší tím, že obsahuje kovové mikročástečky, díky kterým na zdi po nanesení barvy drží magnetky a další magnetické materiály. Kromě toho ji je možné popisovat křídou. 

Magnetická barva se hodí na všechny běžné podklady, ať už jde o zděnou stěnu či sádrokarton. Při aplikaci je nutné dbát na hladkost podkladu barvy, aby byla dosažena maximální funkčnost nátěru. Barvu lze též přetřít běžnou akrylovou barvou, ale v tomto případě je vhodné stěnu natřít minimálně 2 vrstvami.

Kde magnetickou barvu použít?

Umístění se meze nekladou, přesto pro vás máme pár tipů, kde je její umístění opravdu užitečné. V běžných domácnostech se nejvíce hodí do dětských pokojů, kdy lze z obyčejné stěny vytvořit kreativní místo pro vaše potomky, kde si budou moci připínat své obrázky nebo kreslit křídou rovnou na zeď. Ze stejného důvodu se hodí též do školek.

Hodí se i do dospělého prostředí, například do kanceláří, kdy lze využít jako ideální místo pro připínání poznámek a důležitých informací. Pro kreativnější společnosti může sloužit jako prostředek k ilustraci kampaní či vzhledu produktů. A když né do kanceláře, tak do pracovny u vás doma.

Jak při nanášení na zeď postupovat?

  1. Přesvědčte se, že je povrch, který chcete natřít magnetickou barvou opravdu hladký a soudržný a ideálně napenetrovaný. Tím zaručíte nejlepší možný výsledek a plnohodnotné magnetické účinky (v případě hrubého povrchu mohou být sníženy magnetické vlastnosti). 
  2. Před použitím barvu promíchejte a je vhodné ji míchat i v průběhu aplikace –  kvůli kovovým částicím, které mají tendenci si sedat na dno). Barvu neřeďte vodou ani jinými barvami. Doporučujeme natírat válečkem s krátkým chlupem (nedoporučujeme stříkací pistoli). Barvu roztírejte rovnoměrně po celé ploše.
  3. Magnetické vlastnosti se dostaví již po první vrstvě – v případě, že chcete zvýšené magnetické vlastnosti nebo barvu následně přetřít interiérovou akrylovou barvou je potřeba barvu natřít dvěma i více vrstvami. Natřený povrch není vhodné obrušovat, aby nebyly sníženy magnetické vlastnosti. Mezi každou vrstvou je potřeba zhruba 1 hodina schnutí. V případě přetírání interiérovou akrylovou barvou je potřeba vyčkat minimálně 12 hodin.

10

Kolik metrů čtverečních s barvou natřete?

S námi nabízenou holandskou barvou ProMagnetic Magic Paint se vydatnost barvy pohybuje okolo 2 m² na 1 litr (2,1 kg) barvy. Naši barvu nabízíme ve dvou variantách, 2,5 l a 5 l, natřete s nimi tedy cca. 5 m² respektive 10 m².

Jakou barvu vybrat?

Za nás určitě námi nabízenou ProMagnetic Magic Paint od holandského výrobce. Máme s ní dlouholeté zkušenosti a opravdu v její kvalitu věříme. Pokud chcete na zeď následně lepit různé obrázky či plakáty doporučujeme si pořídit magnetickou pásku.

Pro ještě lepší představu doporučujeme zhlédnout toto video, kde je vše popsané hravou formou :-).

Autor článku: Michael Topinka